SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Höganäs Friidrott

Välkommen som funktionär i Höganäs Friidrott 2021!

Höganäs friidrott behöver ett brett spektrum av olika kompetenser, med eller utan erfarenhet av friidrott.

Höganäs Friidrott som arrangörsklubb

Höganäs Friidrott arrangerar under året ett flertal tävlingar – både långlopp och arenatävlingar. Dessutom har vi 2021 ett stort engagemang i form av SM-Terräng.

För att kunna genomföra alla arrangemang under ett år krävs en stor ideell arbetsinsats från alla aktiva och föräldrar i klubben. Alla behöver vi solidariskt hjälpas år, för att vi ska räcka till och arbetsbördan inte bli för stor för ett fåtal.

Som aktiv i Höganäs Friidrott, eller förälder till yngre aktiv, ”ingår” det därför i medlemskapet att man ställer upp som funktionär.

Varför våra funktionärer är så viktiga

Förutom att arrangemangen ger tävlingsmöjligheter för våra egna aktiva så utgör intäkterna också en viktig del av ekonomin för föreningen. Intäkter som oavkortat går tillbaka till verksamheten - i form av lokalhyror, tävlingsanmälningar, idrottsutrustning, personal, ersättning till tränare och mycket, mycket mer.

Din medverkan som funktionär är alltså en förutsättning för att Höganäs Friidrott ska kunna bedriva sin dagliga verksamhet och erbjuda våra duktiga friidrottare den träning, gemenskap och utveckling som de behöver för att nå sina mål. Vi har medvetet valt att satsa allt på våra arrangemang och därför valt bort bingolotter, kakor, lotter eller liknade aktiviteter.

Oavsett din roll i funktionärsgruppen - din insats gör skillnad i hur våra arrangemang/tävlingar utförs och upplevs av de tävlande och av publiken.

Att vara funktionär – en rolig uppgift.

Att hjälpa till vid våra arrangemang ger möjlighet att lära känna ledare, föräldrar, ungdomar, elit och andra aktiva i föreningen, samtidigt som man får en inblick i klubbens verksamhet. Det är helt enkelt roligt att vara funktionär, förutom att man gör en viktig insats för klubben!

Arrangemang kan generera pengar in till föreningen men vio kan också bidra till att skapa en folkfest i bygden som alla bör ta chansen att uppleva – som löpare alternativt funktionär!

Du är heller inte ensam i din roll som funktionär utan ingår i en stabil funktionärsstab med dig själv som en viktig del. Vi ska göra detta tillsammans och samtidigt passa på att ha riktigt kul. Delad glädje är dubbel glädje.

  • Klubb mästerskap
  • Knatteknatet

 

Alla behövs och vi förutsätter att samtliga föräldrar som har barn eller ungdomar i vår verksamhet ställer upp som funktionärer. Det är något som ingår när man tränar i någon av våra träningsgrupper

Har ni någon åldergräns för att vara funktionär?

För att vara funktionär vid ett av Höganäs Friidrott egna arrangemang gäller att man är minst 10 år, men ålder beror på syssla och ansvar också.

 

Jag har svårt att hinna med att vara funktionär - hur gör jag då?

Tid är en bristvara för i stort sett alla i föreningen, men vi måste ändå se till att vi har folk till alla våra arrangemang, för att kunna bedriva verksamhet och för att våra aktiva ska ha möjlighet att tävla. Ni som har möjlighet får gärna mobilisera mor- och farföräldrar, äldre syskon eller om ert barn själv kan vara med och anmäla till flera pass vid ett och samma arrangemang.

Finns det några undantag över vilka som inte behöver vara funktionärer?

För er som redan är engagerade i styrelsen och/eller i våra kommittéer så räknas de timmarna ni lägger ner där som fullgjorda funktionärstimmar.

Jag är redan tränare i föreningen - behöver jag också vara funktionär?

Ni som är tränare/ledare – ni har en mycket viktig roll i föreningen och er medverkan (som tränare och/eller funktionär) är extra viktig under tävlingarna för att stötta och motivera de aktiva. Utan er insats skulle vi inte kunna genomföra dessa arrangemang på ett bra sätt!

Var finns information om arrangemang jag ska delta i?

Dels uppdateras information under arrangemangets på hemsidan, dels får du ca 1-2 veckor innan kommande arrangemang ett mail som påminner dig om vad du ska hjälpa till med och vilka exakta tider som gäller.

Vem är funktionärsansvarig?

xxx

Vem ges funktionärsutbildning?

Höganäs Friidrott kommer att för er som vill lära er mer om friidrottens regler, Höganäs Friidrott kommer genomföra korta och enkla funktionärsutbildningar.

Övriga frågor

Hör gärna av er med ytterligare frågor till Höganäs Friidrott

Mail: info@hoganasfriidrott.se

 

 
OBS: Klickbara bilder
Sponsorer