SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Höganäs Friidrott

Välkommen till Höganäs Friidrott

Vi har för närvarande antagningsstopp. Ni är välkomna att söka så kommer vi att hantera alla anmälningar till våren 2022.

 

 

Höganäs Friidrott bildades i augusti 2014 och sedan april 2015 bedriver vi friidrottsträning på Höganäs Sportcenters nya friidrottsanläggning i Lerberget. 

 

Från året man fyller 7 år är ditt barn välkommet att börja träna hos oss. Är ditt barn yngre och vill ställa upp sig i kö så går det jättebra, vi kontaktar er när ert barn har åldern inne och vi kan erbjuda en plats.

 

Träningsavgifter 2021

6-9 år                                 800kr - träning 2 gånger/vecka

året du fyller 10 år           1200kr - träning 3 gånger/vecka

 

Medlemsavgift 200kr/år tillkommer träningsavgiften

 

Träningstider, ser respektive träningsgrupps kalender.

 

Varmt välkommen att anmäla dig till någon av våra träningsgrupper under fliken Anmälan!

 

Höganäs Friidrott

Säsongsuppehåll och viktig info ang föreningen
2021-11-28 15:52

Bästa medlem och medlemsföräldrar,

 

Snart ännu en träningssäsong till ända. Dock behöver vi med anledning av brist på tränare avsluta säsongen drygt två veckor tidigare än planerat, dvs från och med 2021-11-29 tar vi säsongsuppehåll.

 

Föreningen har med ljus och lyckta sökt efter tränare under säsongen, efterhand som nuvarande tränare slutar. Periodvis har vi lyckats få in professionella tränare i syfte att vidareutbilda våra egna.

Dessa professionella tränare har även hjälpt till i vår ordinarie träning vid möjlighet.

 

Att finna en stabilitet i tränarstaben har varit svårt och något styrelsen har arbetat löpande med under många år, senaste året har varit extremt svårt och styrelsen har lagt mycket tid på detta. Med detta vill vi uppmana föräldrar med idrottsbakgrund, eller intresse för friidrott, att anmäla intresse att för att kunna hjälpa till med träning. Naturligtvis kommer ni att utbildas i syfte att kunna bedriva träningen för våra ungdomar. 

 

Samtidigt vill vi passa på att flagg att valberedningens arbete sätter nu i gång, vi behöver fler vuxna som engagerar sig i föreningen för att kunna bedriva verksamheten vidare även nästa år.

 

Som det ser ut i rådande situation, löper nu mandatperioderna ut för minst hälften av våra styrelseledamöter. Det innebär att dessa måste tillsättas för att kunna bedriva verksamheten vidare även nästa år. Vi hoppas nu på att fler föräldrar vill engagera sig så vi kan bedriva verksamheten framåt, inte bara nästa år utan även flera år fram över.

 

Känner du dig manad att vara med och utveckla Höganäs friidrott framåt, vänligen skriv till info@hoganasfriidrott.se

 

VH Styrelsen

Höganäs Kommun samråd avseende uppdaterad detaljplan Detaljplan för Höganäs 37:41 mfl.
2021-11-25 10:49

I veckan var Höganäs Friidrott närvarande på Höganäs Kommuns samrådsmöte avseende Detaljplan för Höganäs 37:41 mfl.

 

Dvs.

Kommunen planera att bygga ut daghem och bygga en ny Idrottshall på drygt 2000 m2 vid Tornlyckeskolan.

 

Höganäs Friidrott jobbar för att kommunen skall lyssna på våra behov av att kunna bedriva vår vinterträning på ett sådant sätt så att vi kan fortsätta utveckla föreningen och med detta öka vår kvalitet på träning även på vintern. Vi vill gärna kunna bedriva friidrott med egna förråd i denna hallen så att vi kan exv. hoppa höjd/längd, springa 60 m med och utan häckar likväl stöta kula inne i denna hallen under vinderhalvåret, gärna då med golv material som vi kan använda spikskor på. Självklart skulle vi vilja ha en rundbana men med en total area på strax över 2000 m2 så kommer det säkert vara omöjligt.

 

Vi kommer att skicka ett s.k samrådsyttrande till kommunen i början av December.

 

 

 

Ungfriidrott
2021-11-24 18:00

Är du född 1997-2004, brinner för friidrott och vill vara med och kunna påverka?

Svensk friidrotts ungdomsråd öppnar dörrarna för nya ledamöter.
Ungdomsrådet har sedan 2005 fyllt en viktig funktion i Svensk Friidrott genom att stötta unga ledare och ge unga en röst i Svensk Friidrotts organisation. Ungdomsrådet verkar för att fler ungdomar får självförtroendet att ta på sig ledaruppdrag , vilket i framtiden leder till att fler ungdomar blir representeterade i friidrottens styrande organ, både på förenings, distrikts- och förbundsnivå.
Inför förbundsårsmötet i slutet av mars 2022 rekryteras nu nya ledamöter till ungdomsrådet. För att vara aktuell som ny ledamot ska man vara mellan 18 och 25 år gammal (född 1997-2004).
Det är möjligt att nominera en eller flera personer som man tror kan vara intresserade av och lämpliga för att ta på sig uppdraget som ledamot i ungdomsrådet. Ett ansvar som kräver engagemang, tid och ett stort intresse för att vilja utveckla svensk friidrott.
Det går självklart bra att nominera sig själv om det är en plats du är intresserad av.
Nominering ska ske senast den 9 Januari 2022.
Ungdomsrådet har de senaste åren framför allt arbetat med ledarutbildningen Youth Athletics Leader Academy (YALA). I detta ingår arbete med bland annat ekonomi, utbildningsdelar och administration. Ungdomsrådet är även representerade i bland annat förbundsstyrelsen och i tävlings- och arrangemangskommittén (TAK).
I ungdomsrådet knyter vi nya kontakter till varandra, ungdomar runt om landet, styrelseledamöter, och även andra ungdomsråd världen över.
Vid frågor om ungdomsrådet och rollen som ledamot, kontakta ungdomsrådet@friidrott.se
Känner du dig själv som en kandidat till Ungdomsrådet eller har du en vän, tränarkollega , aktiv eller en eldsjäl i din egna förening, tveka inte att nominera denne personen.
Bästa hälsningar, Ungdomsrådet
Nomineringslänk :
Är du vår nya kassör?
2021-11-16 19:24

Höganäs Friidrott står inför en spännande utveckling de kommande åren och därför söker vi nu en ny kassör till föreningen. Vi ser gärna att man har erfarenhet av liknande, men är inget krav. Arbetet bedrivs hemifrån enligt dokumenterad arbetsbeskrivning och du kan få tillgång till en dator från föreningen om man så vill. Ett engagemang för föreningsliv med barn- och ungdom är ett plus.

 

För mer info. kontakta valberedningen

 Maria Byrelid

070-6271021 eller

 

Anders Engstedt sittande kassör

073-661 20 39

Nyheter från våra grupper
TerrängSM 2021, 03/09 18:56 
TerrängSM 2021, 04/08 06:59 
 
OBS: Klickbara bilder
Sponsorer