Välkommen till Höganäs Friidrott!

Höganäs Friidrott bildades i augusti 2014 och sedan april 2015 bedriver vi friidrottsträning på Höganäs Sportcenters nya friidrottsanläggning i Lerberget.


Från året man fyller 7år är ditt barn välkommet att börja träna hos oss. Är ditt barn yngre och vill ställa upp sig i kö så går det jättebra, vi kontaktar er när ert barn har åldern inne och vi kan erbjuda en plats.


Träningsavgifter 2017

7-10 år            800kr - träning 1 gång/vecka

+11 år           1200kr - träning 2 gånger/vecka


Medlemsavgift 100kr/år


Träningstider, ser respektive träningsgrupps kalender.


Varmt välkommen att anmäla dig till någon av våra träningsgrupper under fliken Anmälan!


Höganäs FriidrottKlubbdag på Sportware onsdag 19/4
2017-04-13 13:06
Hej alla medlemmar i Höganäs Friidrott!

Onsdag 19/4 mellan 10.00-18.00 är det klubbdag på Sportware i Höganäs där man kan prova och beställa olika kläder ur vår klubbkollektion. Det som finns att köpa är:

Tränings t-shirt
Hoodtröja
Vindjacka
Tävlingslinne (nytt för i år)

Övrigt:Mössa finns också att köpa på plats.

Välkomna!

/Höganäs Friidrott


Skärtorsdagen 13/4 Inställd träning
2017-04-09 13:41
Hej alla aktiva medlemmar som tränar på torsdagarna.
Torsdagen den 13/4 är det ingen träning pga Påsk.
Vi önskar er alla en riktigt Glad Påsk 
Mvh Höganäs Friidrott
Kommande träningstider och annan värdefull information
2017-03-23 00:55
Här kommer ett gediget infobrev. Och läser man hela kommer mycket att vara glasklart kring de närmsta månaderna. Följande träningstider kommer att gälla under våren fram tills skolavslutningen i mitten av Juni. 

Slutet på den nuvarande inomhus träningssäsongen närmar sig med stormsteg. Vi börjar nog alla känna suget efter våren och inte minst idag, onsdag, fick vi en fin försmak av riktigt gott vårväder, massa sol och lite bättre temperaturer. 

För de grupper som tillhör vårt yngsta "åldersspann" de födda 2010-2007. Har ett separat utskick utav åldersklassernas seniortränare Joakim Lundh gjorts i förra veckan om vad som gäller kring torsdagarnas träningstider.  

För övriga åldersklasser och aktiva är det följande som kommer att gälla. Mellan vecka 13-16 kommer det att vara ett kort träningsuppehåll. Detta är för att vi i föreningens nya styrelse tillsammans med tränarna skall ha tid att ordentligt förberedda årets utesäsong. För att vi skall ha tillräckligt i antal och duktiga tränare på plats för er alla. Så att ni skall kunna erbjudas bästa möjliga kvalitativa friidrottstekniska träning. 

Det kommer att se ut såhär med tränings och grupps fördelningen. 

Måndagar: 17:00-18:20 träning för de födda 2006, 2005 och 2004. Samt onsdagar samma tid. 

För de som är födda 2003 och tidigare (äldre träningsgruppen) kommer ha sin bas med  måndagar och onsdagar 18:30-20:00. 

All träning utomhus, om inte annat meddelats, sker på friidrottsarenan på Lerberget vid Höganäs Sportcenter och det är samling vid höjdhoppsmattan som gäller 5-10 minuter innan utsatt starttid. medtag vattenflaska och kläder efter väder. 

För info till alla föräldrar: För att vi skall kunna bedriva en trygg och säker friidrottsträning kommer vi att behöva hjälp med att ha fler vuxna på plats. Börja redfan nu fundera på 2-3 datum när ni alla kan ha möjlighet att finnas närvarande vid något träningstillfälle. För att finnas tillhands om olyckan skulle v ara framme och vara behjälpliga med ordning och struktur om så skulle behövas. Detta för att våra duktiga juniortränare skall kunna kunna att de har det stöd som behövs och att de ges möjlighet att fokusera på det de ska och är bäst på. Nämligen att genomföra riktigt bra friidrottsträning för alla barnen. Det är viktigt att vi alla hjälper till i liten skala på olika sätt. 

Vi i styrelsen är stolta över och vill kunna fortsätta med de låga träningsavgifter som vi har  föreningen. För att skapa möjlighet för fler människor oavsett förutsättningar att delta i träningsverksamheten. Men om, det skall vara möjligt förutsätter det att ni föräldrar hjälper till med olika former av punktinsatser när så behövs eller kan finnas med i någon form på regelbunden basis i någon av våra arbetsgrupper. Mejla oss gärna med nåt datum som just du kan vara närvarande på träning, eller på nåt annat sätt som du kan göra en liten tidsinsatts för föreningen. Det sparar oss mycket tid och energi om ni kan mejla oss. I annat fall hoppas vi att när man blir uppringd och tillfrågad om att vara behjälplig i någon form så är svaret ja. Om vi är många som hjälps åt blir tids och arbetsinsatsen inte stor för respektive person. 

För kännedom ni födda 2004 eller tidigare. En ny satsning som kommer att ske är att med start senare igår kan nu presenteras. Intresserad kommer  ha möjlighet att ingå i en extra grentränings grupp som kommer etableras inom det närmsta, specifikt med fokus på friidrotten kastgrenar.  Så om man är 13 år gammal, känner ett specifikt intresse och önskar få delta i 2 extra teknik träningar för kastgrenarna (Diskus, kula, spjut och slägga) per månad. Då anmäler man intresse för detta till föreningens info mejl info.hoganasfriidrott@gmail.com. 

Delaktighet i grengruppen kommer omfattas av en extra årsavgift på 100 kronor. Vilket ger ett 30-tal extra träningar i kastgrenar, med bl.a hjälp utav en aktiv landslagskastare och andra duktiga tränare. Deadline för anmälan är 20 april. 

För frågor för de födda 2006 och tidigare, var goda kontakta Victor Svanesohn på victor@hoganasfriidrott.se

För de födda 2010-2007 kontaktas i första hand Fredrik Joneman och Peter Almgren. 
kingjoneman@hotmail.com

gagorkin@hotmail.com


Med allra bästa hälsningar Höganäs friidrottsförening
Hälsning till Höganäs friidrottsförening...
2017-03-19 22:53
Hejsan!

Jag vill passa på att ta tillfället i akt och skicka ut en liten hälsning till föreningen. Det är en dryg vecka sedan klubben hade sitt årsmöte och nya styrelsen tillsattes. Jag vill personligen tacka hela föreningen för förtroendet att få leda arbetet och fortsättningen för Höganäs friidrottsförening, tillsammans med mina fina kollegor i den ny tillträdda styrelsen. Och ett fantastiskt tack till er i den föregående styrelsen för jobbet ni gjort för att skapa det som idag är Höganäs friidrottsförening. 

Det är med spänning som man går in i denna, för mig, nya rollen. Spänning inför vad som ligger framför än och tacksamhet över möjligheten att få vara delaktig i att forma och skapa fortsättningen för verksamheten och förvalta det fantastiska som ens föregångare har byggt upp. Det är en sann förmån att få se vad som komma skall och hur vi med gemensamma krafter ska kunna skapa en fantastisk friidrotts förening och gemenskap att befinna sig i för de aktiva. 

Lite kort om mig själv:
Victor Svanesohn heter jag, uppväxt i Jönköping. Som jag nämnde är detta första gången som jag ikläder mig ordförande mössan. Jag har suttit med i styrelser tidigare som ledamot, adjungerad etc.  Men rollen som ordförande blir en ny, lärorik och spännande utmaning. Jag har tidigare jobbat som föreningsutvecklare och ungdomsansvarig i Höganäs friidrottsförening under perioden 2015-2016. Dessförinnan var jag anställd i IFK Helsingborg-friidrotten som ansvarig för friidrotts verksamheten 7-14 år under 2 års tid. Jag har själv aktivt tränat friidrott i 17 år och har i snart fyra år tävlat inom världseliten som kastare med hittills tre internationella mästerskap och en silver medalj med i bagaget. Jag har alltid brunnit för barn och ungdomsverksamhet och innan tiden som anställd i det idrottsliga föreningslivet jobbade jag drygt 3,5 år som ungdomsledare inom församlingsverksamhet. Jag är idag 25 år gammal och bosatt för tillfället i Helsingborg. 
Till vardags utöver det egna elitidrottande studerar jag utveckling och ledarskap utav idrott och organisation på högskolan i Halmstad och jobbar som fystränare i Vikens IK, vilket jag är oerhört glad och tacksam över. Jag spelar lite gitarr, sjunger en del när tillfälle ges och lägger så mycket tid som är möjligt på vänner och familj. 

Jag har en examen inom medicinsk massageterapi och idrottsmedicin, jag är utbildad ungdomstränare i friidrott och tyngdlyftstränare (Eleiko strength coach) och fick förmånen 2015 att få pris utav svenska friidrottsförbundet som årets barn och ungdomsledare. Min förhoppning är att med det jag kan ska kunna bidra till de aktivas idrottsliga utveckling och fylla en bit i pusslet tillsammans med alla er andra fantastiskt duktiga människor som skapar helheten och styrkan i Höganäs friidrottsförening. 

Jag ser fram emot ett fantastiskt 2017 tillsammans med er alla i föreningen och hoppas vi ses ute på arenan i sommar. 

Om man önskar kontakta mig, når man enklast på mejlen och tveka inte att höra av er. Jag svarar som standard inom 24-48 h. 

Victor@hoganasfriidrott.se

För övrigt kommer information om träningsschemat att komma ut inom de närmsta dagarna. 

Med varma hälsningar, Victor Svanesohn (ordförande) och styrelsen. 
Årsmöte 2017
2017-03-12 20:38
Vid dagens årsmöte valdes ny styrelse.
Ordförande: Victor Svanesohn
Vice ordf: Göran Lindqvist
Sekreterare: Anders Engstedt
Kassör: Åsa Lundh
Övriga ledamöter: Fredrik Joneman, Christian Svensson Ahnelöv, Rolf Axelsson, Peter Almgren
Suppleanter: Ola Knutsson, Elias Gullmo

Vi tackade våra duktiga juniortränare och vår avgående styrelse tackade för sig.
Vi ser fram emot en härlig friidrottssäsong!
Nyheter från våra grupper
FP07 (10år), 13/03 02:36 
FP08 (9år), 13/03 02:30 
FP09 (8år), 13/03 02:27 
FP10 (7år), 13/03 02:24 
FP06 (11år), 04/11 09:00 
FP05 (12år), 04/11 09:00 
 

klart.se

 
GULDSPONSORER
 
SILVERSPONSORER
 
BRONSSPONSORER
 
SAMARBETSPARTNERS